Spejderlejr på Højbro Plads i København

Når FN holder klimakonference, COP15, i København fra den 7. til den 18. december 2009, så tager spejderne i Danmark klimakampen op og laver en klimacamp midt på Højbro Plads i København.

 
Klima og global opvarmning kan være en abstrakt størrelse, når man er ti år gammel. Spejderne gør det konkret ved at tage dagligdags emner op. På Højbro Plads sorterer vi affald og tester forskellige energikilder. På den måde lærer børn, unge og voksne, hvad materialer består af, og hvad der for eksempel kan brænde eller komposteres. De lærer også om, at strøm er energi, og at det kan komme af mange forskellige ting.

Spejderne bruger klimakonferencen i 2009 til at vise, hvordan børn og unge kan leve klimavenligt. Vi sætter fokus på, hvordan vi kan leve klimavenligt i hverdagen, og især hvad spejdere kan gøre for et bedre klima i fremtiden. Klimacampen er en spejderlejr for børn, unge og voksne i alle aldre. I hele perioden vil der være spejderaktiviteter om klima, men især i weekenden den 12.-13. december vil der være aktivite t.

/Jeanette Hedegaard – jhe@dds.dk

Reklamer

1 Response so far »

 1. 1

  Jette Bjerre said,

  Var på Strøget i går (lørdag d. 5/12) og blev fantastisk varm om hjertet, da jeg så “Spiren” fra Blå Sommer igen…Den bringer at hav af dejlige minder fra årets sommerlejr og det er dejligt, at den kan genbruges til noget så vigtigt som dette!
  Er rigtig stolt af at være spejder og vide, at sammen er vi flere, der kan og vil gøre en indsats for klimaet – og verdens børn!
  Vi ses derinde i løbet af ugerne… bor på Amager, så det er jo lige runt hörnat!!!
  Tjikkerlikker fra Akeela, ML i DDS Stifinderne


Comment RSS · TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: