Debat med de store kanoner

Debat med CNN og YouTube
Efter formiddagens lange og kolde ventetid deltog jeg som publikum ved en debat med CNN og YouTube. Spørgsmålene var stillet af almindelige mennesker på youtube.com/cop15. Debatpanelet bestod af Yves de Boer, Darryl Hannah, Thomas Friedmann og Bjørn Lomborg, derudover deltog Kofi Annan på videosamtale fra Geneve i Schweiz.
Sean i USA spurgte: “Hvorfor er løsningen at beskatte CO2-udledningerne?” Svarene og diskussionen i panelet understregede de holdninger, som debattørerne tidligere har givet udtryk for. Bjørn Lomborg argumenterede for, at det IKKE var nok at beskatte udledningen af CO2 for så dermed at nedsætte udledningen. Det er, hvad man allerede har forsøgt med Kyotoaftalen. Yves de Boer forklarede, at det for ham handlede om, at de store forurenere skulle betale efter princippet, at man skal rydde op efter en selv.
Vil du selv se debatten, er der highlights på CNN Internation, og den vil på youtube.com/cop15 efter den 17. december 2009.
 
Hovederne i panelet
– Yves de Boer er som bekendt chef for UNFCCC, og han stod i dette panel som repræsentant for selve ønsket om at få en aftale i hus inden afslutningen af COP15.
– Darryl Hannah er amerikansk skuespiller(f.eks. Kill Bill) og har markeret sig i klimadebatten for diverse græsrodsbevægelser og understrege, at den enkelte borgers ansvar er centralt og afgørende – et standpunkt, som diskuteres for og imod.
– Thomas Friedmann er journalist for The New York Times og har skrevet en række bøger om blandt andet klima og internationalt samarbejde.
– Endelig er der Bjørn Lomborg! Panelets skeptiker, der flere gange kom til at fremstå som Yves de Boers diametrale modsætning. Lomborgs pointe var, at en afløser til Kyotoaftalen ikke er løsningen på verdens klimaproblemer. I Kyotoaftalen lovede man at skære i CO2-udslippet, men der ikke er sket noget, og derfor argumenterer Lomborg for, at man i stedet skal satse på forskning inden for klimavenlig energi og en mere bæredygtige levevis.
Alt i alt et godt panel, der rummede lidt af hvert, og sammen med CNN blev debatten holdt på et super professionelt plan.

/Rasmus Jensen

Reklamer

1 Response so far »

  1. 1

    Dominick said,

    I understand this is completely unrelated but I was
    curious if you knew somewhere I could maybe download a captcha plugin
    for my comment form? I’m implementing the same blog platform as yours and I’m having difficulty locating one?


Comment RSS · TrackBack URI

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: